Op een gegeven moment gaat het er niet eens meer om of u de strijd gaat winnen, als de ander maar niet wint. Denk nu aan zo een situatie waarin sprake was van een conflict en verlies. Wat kreeg meer aandacht?  Hoe zou het geweest zijn als er toen net zo veel ruimte was geweest voor verlies?

Een betere relatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

o.

Wat heeft u nodig om samen verder te komen?

Herkent u dit: conflicten tussen u en uw partner die te maken hebben met onuitgesproken gebeurtenissen vanuit het verleden? Iets wat moeilijk valt om te vergeven. Wanneer het u niet gelukt is om pijnlijke situaties uit het verleden te verwerken, blijft u emotioneel vastzitten aan negatieve gevoelens. Of u dit nu wel of niet wilt. Het verandert hoe men op elkaar reageert.

Communiceren over iets pijnlijks is lastig. Men wil elkaar niet kwetsen of durft het gesprek niet aan omdat het onderwerp te veel emoties naar boven brengt. Soms is het echter niet te voorkomen dat men elkaar in een relatie kwetst.  Er komen dan veel emoties bij kijken, niet alleen verwijt en pijn, maar ook schaamte en schuld, boosheid, wanhoop, verdriet, woede, twijfels, achterdocht en wraak etc. Wat u kan helpen om samen sterker verder te gaan, ligt vaak in transparante communicatie waarin ruimte is voor kwetsbaarheden: luisteren en echt horen wat de ander nodig heeft.

 

Wat mag er niet zijn, maar is er wel?

Als er afstand is ontstaan tussen u en uw partner, wordt de verbinding ook steeds dunner. Vaak staat dit in de weg van het leuk hebben met elkaar, plezier maken samen, het vertrouwen hebben in een gezamenlijke toekomst.  

Zit er misschien een roze olifant in de kamer? Dat iets wat er is, maar er eigenlijk niet mag zijn. De relatie is ergens gaan schuiven, met als resultaat steeds meer afstand tussen u en uw partner. Soms is er sprake van geheimen, schuld of schaamte, of zelfs een vertrouwensbreuk. 

Het maakt niet uit of de gebeurtenissen recent plaats gevonden hebben, of al jaren geleden.  Het is altijd meer waardevol om te ‘vechten’ voor je relatie dan ‘vechten’ met elkaar. Dat levert veel meer op. Ik kan u op een methodische wijze helpen om een betere verbinding te creëren met elkaar en de olifant uit de kamer te halen.