“Het komt altijd goed, en als het niet goed komt, komt het op een andere manier goed”

Over mij

Over mij als therapeut

Heeft u opgemerkt dat er met de minder gewenste gedachten ook vaak minder gewenste gevoelens mee komen? De gevoelens die u liever probeert weg te stoppen maar die toch een weg vinden om zichzelf te uiten, bijvoorbeeld in lichamelijke klachten.  Ik kan u leren om de baas te blijven over uw eigen gedachten en gevoelens voordat de ongewenste gedachten en gevoelens de baas worden over u.

Verder ben ik ben van mening dat wij de invloed van culturele aspecten op ons leven niet kunnen onderschatten. Wij hebben allemaal onze gewoontes, denkpatronen en handelingen, zaken die ‘in ons bloed zitten’. Daar speelt onze afkomst een belangrijke rol in. Met cultuur bedoel ik onze herkomst, dat zowel familie gebonden als land gebonden kan zijn. Deze culturele aspecten bepalen onder andere wat wij als wenselijk gedrag zien, de manier van omgaan met conflicten, rollen van mannen en vrouwen en het uiten van gevoelens.

Sinds 2004 ben ik werkzaam op het gebied van relatie, jeugd en gezin. In mijn werkwijze leg ik de nadruk op de eigen kracht en mogelijkheden in plaats van beperkingen. Als therapeut werk ik graag transparant en resultaatgericht. Zullen wij de zaken gewoon noemen zoals ze zijn? Ik geloof dat u op die manier sneller vooruitgang kunt boeken. Als therapeut ben ik een bezoeker in uw leven, een persoon die komt en gaat. Maar de handvatten en oplossingen die ik u geleerd heb, die blijven.

Opleidingen en Trainingen

Systeemgerichte hulpverlening bij geweld in relaties, dhs. A.M. Koning

PSBK, 1 jarige HBO opleiding in de complementaire gezondheidszorg, ConAmore

‘SCHIP’ -training voor behandelaar (v)echtscheidingen, Social Academy Utrecht

Werken met de Stiefcirkel, Stiefacademie Nederland

Acceptance and Commitment Therapy, HBO-opleiding CIVAS

Beroepsethiek Social Work

Eergerelateerd geweld, cultuur in de hulpverlening, Midden Oosten Perspectief

Opvoedcoach, HBO-opleiding CIVAS

Training Welzijn Nieuwe Stijl, Hogeschool Windesheim

KOT kort oplossingsgericht therapie, Nascholingscentrum Maatschappelijk Werk

Mindfulness Cognitieve Therapie, RINO-groep

HBO Social Work maatschappelijk werk en dienstverlening, HZ University of Applied Sciences